Agenda

Kruiden EHBO cursus
Een praktische cursus, een mix van theorie en praktijk,

5 Vrijdagochtenden van 10 -12.30 uur.
20-9, 18-10, 15-11, 24-1 en 6-3
Prijs: € 125 voor de 5 lesdagen dit is inclusief een reader, recepten en zelf gemaakte producten.
De lessen worden gegeven bij het land van Geuren dit is boven de winkel ‘Waar’
Geef je op via 06-33889200 of via de mail

Kruiden EHBO cursus:

Om ons heen groeien de kruiden/bomen die we kunnen gebruiken om simpele aandoeningen te behandelen.
In 5 ochtenden worden de meest gangbare en veilige kruiden behandeld.
20 september: neem je een kruid mee wat je opvalt, dit mag uit de tuin zijn maar ook uit de natuur. We gaan onderzoeken hoe de plant er uit ziet en wat we daaruit op kunnen maken. Dit is de signatuurleer; het blad, de bloem, wortel, kleur van de bloemen heeft ons allemaal iets te vertellen. Deze dag gaan we een maceraat maken die we de tweede dag gaan verwerken.
18 oktober: Komt de huid aanbod. De kruiden die hierbij gebruikt kunnen worden. We gaan een creme maken en een zalf met het maceraat wat de eerste dag gemaakt is
15 november: Het immuunsysteem, zo net voor de winter is het handig om te weten wat er nog meer te doen is met verkoudheid, griep, koorts en hoest. We maken deze dag een hoestdrank en stoomkruiden.
24 januari de kinderziektes en de echte EHBO kruiden zoals arnica en smeerwortel, welke kruiden zijn goed in te zetten en welke juist niet. We maken een massage olie.
6 maart de spijsvertering en de voorjaarskruiden. Zeker na de winter beginnen deze alweer langzaam boven de grond te komen. Bitterstoffen zijn belangrijk voor onze spijsvertering, helaas zorgen onze eetgewoontes er soms voor dat we deze te weinig innemen. Dit heeft op hoe we ons eten kunnen verteren. We stellen en thee samen met kruiden die een reinigende werking hebben.